Het TX-Keur is het officiƫle landelijke kwaliteitskeurmerk voor het taxivervoer.

Na het vrijgeven van de taximarkt zijn veel nieuwe bedrijven toegetreden. Niet al deze bedrijven kunnen op kwalitatief gebied voldoen aan de minimaal gestelde eisen. Het gevolg is dat zowel de opdrachtgever als consument moeilijk het onderscheid kan zien tussen een kwaliteitstaxi en een taxi waarbij kwaliteit niet voorop staat. Aan de hand van het TX-Keur kan de opdrachtgever en de consument dit onderscheid wel maken.

Autorijschool Damstra is opgenomen in het centraal opleidersregister van stichting TX-keur. Hierdoor kunnen wij het volgende betekenen voor de TX-keur gecertificeerde taxiondernemer?

TX-keur gecertificeerde taxibedrijven dienen een algemene-cursus en specifieke- cursussen te volgen. Deze cursussen kunnen op gebied van kwaliteit het verschil maken in de taximarkt.

Met een geregistreerd taxi leraar TX-keur is Autorijschool Damstra bevoegd deze cursussen aan te bieden.   Een belangrijk voordeel van onze taxi leraar is dat deze behalve taxi leraar TX-keur, ook Wet Rij-onderricht Motor-rijtuigen (WRM) gecertificeerd is.

Dit betekend dat wij na de invoering van de nieuwe WRM cursussen op de openbare weg mogen blijven geven. (voor meer informatie www.ibki.nl)

Cursus-inhoud:

De algemene een jaarlijkse bedrijfscursus bevat de door TX- keur gestelde eisen;

  • Bedrijfs specifieke zaken.
  • Doelstellingen en veranderingen TX-Keur.
  • Veranderingen in relevante wet en regelgeving (wegen verkeerswet, reglement verkeerstekens en verkeersregels, wet- en besluit- personen vervoer 2000).
  • Eisen m.b.t. IVW en Kiwa controles.
  • Sociale vaardigheden en omgang met ongevallen en incidenten.

 Bij de tweejaarlijkse bedrijfscursus kan de taxiondernemer kiezen uit de volgende mogelijkheden:

  • Het nieuwe rijden.
  • Rolstoel vervoer (code VVR).
  • Groeps vervoer.
  • CVV en ziekenvervoer.

Voor de specifieke bedrijfscursussen wordt onder andere gebruik gemaakt van de cursus goed omgaan met dementie, scholieren vervoer en de spaar je rug training van sociaal fonds taxi.

Tevens bieden wij de mogelijkheid cursussen te combineren met een ROSO slipbaan training.

Tarieven op aanvraag

Snel het rijbewijs halen?

Dan ben je bij Autorijschool Damwoude (Damwald) aan het juiste adres! Jouw instructeur houdt rekening met jouw wensen en jouw agenda.

Bedrijfstrainingen

Damstra Opleidingen & Keuringen is gespecialiseerd in het bij-scholen van chauffeurs voor taxibedrijven. zorginstellingen en bedrijven met eigen vervoersvoorzieningen.