Bedrijfstraining incident management.

De meer de chauffeur op de weg is, de meer de chauffeur meemaakt op de weg. Zo ook het naderen of betrokken kunnen zijn bij een ongeval. Maar hoe handel je zo’n vervelende situatie juist af? Waar krijgt de chauffeur allemaal mee te maken in een tijd waar niet alleen de wegen en regelgeving snel veranderen, maar ook de huidige auto’s in een hoog tempo veranderen en nieuwe gevaren met zich mee brengen.

Voor wie:

Training voor taxichauffeurs en vrijwilligers/chauffeurs bij zorginstellingen en bedrijven met eigen vervoersvoorzieningen.

Inhoud van de bedrijfstraining:

  • Toepassen van PAMAN
  • Het kennen en kunnen toepassen van de fend-off positie
  • Hoe werkt het melden van een ongeval via de meldkamer
  • De rol kennen en kunnen toepassen in Incident Management
  • Gevaren kennen van nieuwe voertuig-technieken
  • (optioneel) Het kunnen invullen van een schadeformulier

Uitvoering:

De training wordt gehouden uw bedrijfslocatie, en wordt gegeven door de taxileraar TX-keur. Om het theoretische onderdeel van 2 uur goed tot uitvoering te brengen bestaat de groep uit max. 20 deelnemers.

Voor informatie over mogelijkheden en kosten kunt u contact opnemen via,

info@autorijschooldamstra.nl

Bedrijfstraining Dementie in de taxi.

Training voor taxichauffeurs en vrijwilligers/chauffeurs bij zorginstellingen in het herkennen, begrijpen en omgaan met passagiers met dementie.

Deze training is ontwikkeld als onderdeel van de campagne Samen dementievriendelijk, een initiatief van Alzheimer Nederland, Deltaplan Dementie, PGGM en het ministerie van VWS. Het opleidingsprogramma wordt tevens door TX-Keur erkend.

Dagelijkse handelingen worden voor een passagier met dementie steeds moeilijker. Denk aan het in- en uitstappen, het betalen van een taxirit of het opbergen van spullen in een tas. Belangrijk is dan dat een chauffeur het herkent en op de juiste manier weet te reageren zodat situaties niet uit de hand lopen. Met een klein beetje moeite kunnen we veel betekenen voor mensen met dementie én de mensen in hun omgeving. Daarvoor dienen chauffeurs goed voorbereid te worden via een gerichte training.

De klassikale bedrijfstraining GOED omgaan met dementie in de taxi bestaat uit theorie over dementie, afgewisseld met het aanleren van bepaalde (gespreks-)vaardigheden via rollenspellen. Door het naspelen van herkenbare praktijksituaties ontdekken deelnemers aan de training hoe GOED om te gaan met iemand met dementie. Na afloop van de bedrijfstraining ontvangen de deelnemers het certificaat van Samen Dementievriendelijk. De bedrijfstraining duurt ongeveer 2,5 uur.

De training wordt gehouden op uw bedrijfslocatie, en wordt gegeven door de taxileraar TX-keur die de speciaal daarvoor ontwikkelde opleiding via Sociaal Fonds Mobiliteit heeft gevolgd. Om het praktische onderdeel ‘rollenspellen’ goed tot uitvoering te brengen bestaat de groep uit max. 20 deelnemers.

Voor informatie over mogelijkheden en kosten kunt u contact opnemen via,

info@autorijschooldamstra.nl

Snel het rijbewijs halen?

Dan ben je bij Autorijschool Damwoude (Damwald) aan het juiste adres! Jouw instructeur houdt rekening met jouw wensen en jouw agenda.

Bedrijfstrainingen

Damstra Opleidingen & Keuringen is gespecialiseerd in het bij-scholen van chauffeurs voor taxibedrijven. zorginstellingen en bedrijven met eigen vervoersvoorzieningen.