Bedrijfstraining Leerlingenvervoer

In de bedrijfstraining Leerlingenvervoer maakt de taxichauffeur kennis met het specifieke gedrag van leerlingen in het leerlingenvervoer. En hij leert wat een passende aanpak is. Ook wordt beknopt en helder ingegaan op de oorzaken van het gedrag, zodat de taxichauffeur het gedrag kan begrijpen.

In de training wordt door middel van filmfragmenten of door een situatieschets met foto’s/illustraties inzichtelijk gemaakt waarom een leerling op een bepaalde manier reageert. Verder krijgt de chauffeur achtergrondinformatie en worden verschillende situaties en oplossingen met elkaar gedeeld en besproken.

Voor wie:

TX-keur gecertificeerde bedrijven met personeel met taxichauffeurs binnen het leerlingenvervoer.

Inhoud van de bedrijfstraining:

De bedrijfstraining gaat in op:

  • de belangrijkste kenmerken van beperkingen en stoornissen van leerlingen in het leerlingenvervoer. Zoals autisme, ADHD, epilepsie of een visuele beperking.
  • de oorzaken van het gedrag van deze kinderen, zodat de chauffeur dat gedrag kan begrijpen
  • oplossingen voor de aanpak van deze leerlingen binnen verschillende situaties.

De cursus is interactief en biedt:

  • nieuw ontwikkeld cursusmateriaal, met filmfragmenten van praktijksituaties veel aandacht voor eigen ervaringen, oplossingen en tips

Na afloop van de cursus weet u hoe u het gedrag van de leerlingen positief kunt beïnvloeden. Dit zorgt voor veiliger vervoer en kinderen die op school en thuis beter in hun vel zitten.

Opzet van de cursus:

De cursus duurt maximaal 2,5 uur. De groep bestaat uit maximaal 20 eelnemers. Hierdoor is het delen van ervaringen en de interactie het meest optimaal.

Bij het thema hoort ook een toolkit met handige hulpmiddelen die helpen het vervoer van bijzondere leerlingen in goede banen te leiden. De toolkit bestaat uit een meldingsformulier agressie, een overeenkomst ouders, een pictogramkaart en het taxipaspoort.

Uitvoering:

De training wordt gehouden op uw bedrijfslocatie of op het Verkeers Educatie Centrum te Drachten, en wordt gegeven door de taxileraar die de speciaal daarvoor ontwikkelde opleiding via Sociaal Fonds Mobiliteit heeft gevolgd.

Voor informatie over mogelijkheden en kosten kunt u contact opnemen via,

info@autorijschooldamstra.nl

Snel het rijbewijs halen?

Dan ben je bij Autorijschool Damwoude (Damwald) aan het juiste adres! Jouw instructeur houdt rekening met jouw wensen en jouw agenda.

Bedrijfstrainingen

Damstra Opleidingen & Keuringen is gespecialiseerd in het bij-scholen van chauffeurs voor taxibedrijven. zorginstellingen en bedrijven met eigen vervoersvoorzieningen.