Bedrijfstraining Dementie in de taxi

Training voor taxichauffeurs en vrijwilligers/chauffeurs bij zorginstellingen in het herkennen, begrijpen en omgaan met passagiers met dementie.

Deze training is ontwikkeld als onderdeel van de campagne Samen dementievriendelijk, een initiatief van Alzheimer Nederland, Deltaplan Dementie, PGGM en het ministerie van VWS. Het opleidingsprogramma wordt tevens door TX-Keur erkend.

Dagelijkse handelingen worden voor een passagier met dementie steeds moeilijker. Denk aan het in- en uitstappen, het betalen van een taxirit of het opbergen van spullen in een tas. Belangrijk is dan dat een chauffeur het herkent en op de juiste manier weet te reageren zodat situaties niet uit de hand lopen. Met een klein beetje moeite kunnen we veel betekenen voor mensen met dementie én de mensen in hun omgeving. Daarvoor dienen chauffeurs goed voorbereid te worden via een gerichte training.

De klassikale bedrijfstraining GOED omgaan met dementie in de taxi bestaat uit theorie over dementie, afgewisseld met het aanleren van bepaalde (gespreks-)vaardigheden via rollenspellen. Door het naspelen van herkenbare praktijksituaties ontdekken deelnemers aan de training hoe GOED om te gaan met iemand met dementie. Na afloop van de bedrijfstraining ontvangen de deelnemers het certificaat van Samen Dementievriendelijk. De bedrijfstraining duurt ongeveer 2,5 uur.

De training wordt gehouden op uw bedrijfslocatie of op het Verkeers Educatie Centrum te Drachten, en wordt gegeven door de taxileraar TX-keur die de speciaal daarvoor ontwikkelde opleiding via Sociaal Fonds Mobiliteit heeft gevolgd. Om het praktische onderdeel ‘rollenspellen’ goed tot uitvoering te brengen bestaat de groep uit max. 20 deelnemers.

Voor informatie over mogelijkheden en kosten kunt u contact opnemen via,

info@autorijschooldamstra.nl

Snel het rijbewijs halen?

Dan ben je bij Autorijschool Damwoude (Damwald) aan het juiste adres! Jouw instructeur houdt rekening met jouw wensen en jouw agenda.

Bedrijfstrainingen

Damstra Opleidingen & Keuringen is gespecialiseerd in het bij-scholen van chauffeurs voor taxibedrijven. zorginstellingen en bedrijven met eigen vervoersvoorzieningen.