Bedrijfstraining rolstoelvervoer

Goed en Veilig rolstoelvervoer is afhankelijk van het materiaal waarmee wordt gewerkt. Maar zeker net zo belangrijk is dat de chauffeur en z’n passagiers weten hoe er mee moet worden gewerkt. In deze training wordt op de risico’s van het rolstoelvervoer, de wet- en regelgeving, verantwoordelijkheden van de chauffeur en de passagier ingegaan, waarbij de belangrijkste punten van de actuele Code VVR (Veilig Vervoer Rolstoelinzittenden) worden meegenomen.

Voor wie:

Training voor taxichauffeurs en vrijwilligers/chauffeurs bij zorginstellingenen bedrijven met eigen vervoersvoorzieningen.Een bedrijfstraining rolstoelvervoer is verplicht voor rolstoelchauffeurs welke werken voor een TX-Keur gecertificeerde taxionderneming.

Inhoud van de bedrijfstraining:

  • Code Veilig Vervoer Rolstoelinzittenden
  • Verantwoordelijkheden en verplichtingen
  • Risico’s in het rolstoelvervoer
  • Praktijkrit inclusief het op juiste wijze vastzetten van een rolsoel

Uitvoering:

De training wordt gehouden op uw bedrijfslocatie of op het Verkeers Educatie Centrum te Drachten, en wordt gegeven door de taxileraar TX-keur. Om het theoretische onderdeel van 1,5 uur goed tot uitvoering te brengen bestaat de groep uit max. 20 deelnemers. Om het praktische onderdeel goed tot uitvoering te brengen is er 1 uur tijd nodig per 2 chauffeurs. De totale training theorie en praktijk komt op een totale tijdsbelasting van 2,5 uur per chauffeur.

Voor informatie over mogelijkheden en kosten kunt u contact opnemen via,

info@autorijschooldamstra.nl

Snel het rijbewijs halen?

Dan ben je bij Autorijschool Damwoude (Damwald) aan het juiste adres! Jouw instructeur houdt rekening met jouw wensen en jouw agenda.

Bedrijfstrainingen

Damstra Opleidingen & Keuringen is gespecialiseerd in het bij-scholen van chauffeurs voor taxibedrijven. zorginstellingen en bedrijven met eigen vervoersvoorzieningen.