Theorie-examen

Voor je een toets of praktijk-examen aflegt moet je geslaagd zijn voor het theorie-examen.

Een goede voorbereiding op het theorie-examen is het halve werk. Je kans van slagen wordt niet alleen groter, je krijgt het ook gemakkelijker tijdens de praktijk-opleiding en je verdere toekomst als automobilist. Dit door je goede kennis van onder andere de verkeersregels.

Je slaagt voor het theorie-examen als:

  • 25 vragen gevaarherkenning (maximaal 12 fout)
  • 30 vragen wetten en regelgeving +
  • 10 vragen verkeersinzicht (maximaal 5 fout)

Er zijn verschillende soorten theorie-examens:

  • Standaard
  • Verlengd: bij een verlengd theorie-examen krijg je meer tijd of zelfs geluid, voor cursisten met bijvoorbeeld dyslexie of faalangst
  • Individueel: voor cursisten die extra begeleiding nodig hebben

Online theorie-opleiding

Hierbij krijg je de mogelijkheid om 15 of 22 uur online je theorie te oefenen. Je leert de theorie met behulp van een theorie-boek. Jij bepaalt zelf wanneer en hoelang je leert.

Voor vragen of problemen heeft met het leren van de theorie kun je terecht bij jouw instructeur.

Thuis-studie met boek en USB-stick

Het leren en oefenen met behulp van boeken en een USB is tevens een mogelijkheid. Het oefenen van de theorie doe je dan met behulp van een USB-stick met proef-examens.  Je leert de theorie met behulp van een theorie-boek.

Voor vragen of problemen heeft met het leren van de theorie kun je terecht bij jouw instructeur.

1 dag autotheorie

Wil je binnen 1 dag theorie leren en examen doen? Dat kan!

Wij zorgen dat je hiervoor word aangemeld bij onze theorieopleider die jou leert wat je moet weten voor het examen en jouw verdere toekomst als automobilist.  Trucje cursussen doen wij niet aan.

Neem voor meer informatie over de theorie-opleiding contact op met onze rijschool. Voor overige informatie over het theorie-examen zie www.cbr.nl

Machtigen

Wanneer je geslaagd bent voor je theorie examen is het verstandig dat je snel de rijschool machtigd voor het reserveren van een Tussen Tijdse Toets (TTT) of voor je praktijk examen. Het machtigen doe je via www.mijn.cbr.nl .  (Ons rijschool registratie nummer is 3959 A 8. Machtigen doe je met behulp van je DigiD).

Snel het rijbewijs halen?

Dan ben je bij Autorijschool Damwoude (Damwald) aan het juiste adres! Jouw instructeur houdt rekening met jouw wensen en jouw agenda.

Bedrijfstrainingen

Damstra Opleidingen & Keuringen is gespecialiseerd in het bij-scholen van chauffeurs voor taxibedrijven. zorginstellingen en bedrijven met eigen vervoersvoorzieningen.