Haal het BE-rijbewijs in 1 dag of 2 dagdelen!

De opleiding voor het E-rijbewijs is voor bestuurders van personenauto’s die willen rijden met zwaardere aanhangwagens. Daarbij kun je denken aan het vervoer van bouwmaterialen, een zware caravan of een paarden- of boottrailer.

Haal je BE-rijbewijs in een dag! Wanneer je denkt dat het lastig wordt, of je hebt weinig tot geen ervaring, dan is het beter om losse lessen te volgen. Behalve de ééndaagse cursus, kun je een opleiding ook in twee dagdelen volgen.

Om te kunnen bepalen wat jouw mogelijkheden zijn wordt er vooraf een proefles gepland.

Voor het behalen van het E achter B (aanhangwagen/BE) rijbewijs hoef je geen theorie examen af te leggen.
Wel dien je op de hoogte te zijn van bepaalde theoretische kennis die je samen met de instructeur doorneemt en oefent.

Wanneer alleen het B-rijbewijs nodig?

Rijbewijs B geeft de bevoegdheid tot het besturen van een personenauto met een aanhangwagen die, inclusief laadvermogen, niet meer weegt dan 750 kg.

Er bestaat echter een uitzondering op deze regel. Je mag met het B-rijbewijs een aanhangwagen die meer dan 750 kg weegt trekken mits aan de volgende voorwaarden wordt voldaan:

  • Als het leeggewicht plus het laadvermogen van de aanhanger zwaarder is dan 750 en niet zwaarder dan het leeggewicht van het trekkende voertuig
  • Als de combinatie van leeggewicht plus het laadvermogen van de aanhangwagen plus het totaalgewicht van het trekkende voertuig gezamenlijk niet meer dan 3.500 kg bedraagt.

Met het E achter B rijbewijs ben je dus minder beperkt in het gewicht van de aanhangwagen die je mag trekken.

 

Snel het rijbewijs halen?

Dan ben je bij Autorijschool Damwoude (Damwald) aan het juiste adres! Jouw instructeur houdt rekening met jouw wensen en jouw agenda.

Bedrijfstrainingen

Damstra Opleidingen & Keuringen is gespecialiseerd in het bij-scholen van chauffeurs voor taxibedrijven. zorginstellingen en bedrijven met eigen vervoersvoorzieningen.